zaterdag 25 februari 2012

Noten-Kruidkoek


150 gram gemalen noten
150 gram gemalen (langzaam kokende) havervlokken (De Halm)
100 gram roomboter/kokosolie
2 à 3 eieren
1 theel. zout
2 theel. kaneel
2 theel. komijn
3 theel. anijs
2 theel. peper
2 theel. gember
2 theel. kruidnagel

Variatie:
1 eetl. gojibessen toevoegen
fijngesneden, ongezwavelde abrikozen (geweekt of ongeweekt) of vijgen

Smelt de roomboter/kokosolie in de schaal waar de kruidkoek in komt even in de oven.
Maal de havervlokken en noten in een koffiemolen of keukenmachine en doe ze in de schaal bij de boter. Strooi alle kruiden er door heen en mix de eieren er door met de gojibessen en/of abrikozen/vijgen. De massa mengen en daarna goed aandrukken tot een platte koek van zo'n 2 cm.
Versier de koek met havervlokken of zonnenbloempitten, die je een beetje in het deeg duwt.

Zet de vorm in de over en laat die 35 minuten bakken op 180 graden Celsius.

De koek is echt heerlijk en vult heel goed.

Het is een perfecte broodvervanging en lekkerder dan pap koken van havervlokken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten