Ingrediënten voor 2 personen:
kleine ui (in stukjes)
2 stengels bleekselderij (in stukjes) of 50 gr. zeesla/selderij
kleine aardappel (in stukjes)
1 teen knoflook (fijn gehakt)
4 dl. water met Keltisch zout
300 gr. wilde spinazie of Kaasjeskruid
mespunt nootmuskaat
1 eetl. boter
kleine aardappel (in stukjes)
1 teen knoflook (fijn gehakt)
4 dl. water met Keltisch zout
300 gr. wilde spinazie of Kaasjeskruid
mespunt nootmuskaat
1 eetl. boter
1 theel. verse geraspte gember
1 Spaanse peper of chilipeper
½ theel. kurkuma
1 theel. paprikapoeder (mild)
¼ theel. cayennepeper
¼ theel. komijn
1 Spaanse peper of chilipeper
½ theel. kurkuma
1 theel. paprikapoeder (mild)
¼ theel. cayennepeper
¼ theel. komijn
Een erg lekker recept, spinaziesoep te serveren als
voorafje of als lunch met tuinbonen-haver-kaas-koekjes of macaroni.
Bereidingswijze
Verwarm de boter in een middelgrote pan en bak hierin de
ui, bleekselderij of zeesla en knoflook op laag vuur gedurende 5 minuten, met het deksel
op de pan.
Voeg de aardappelstukjes toe en roer door elkaar. Voeg het water toe met Keltisch zout en alle kruiden en laat zachtjes koken gedurende 10 tot 15 minuten of totdat de aardappelstukjes uit elkaar vallen.
Was de spinazie verwijder de stelen en snijd grof. Roer de meeste spinazie door de bouillon en laat 5 minuten doorkoken. Een klein vers deel houd je achter om bij het serveren toe te voegen.
Pureer met een blender alle ingrediënten.
Topping: kokoscreme en een pluk verse spinazie of kaasjeskruid.
Voeg de aardappelstukjes toe en roer door elkaar. Voeg het water toe met Keltisch zout en alle kruiden en laat zachtjes koken gedurende 10 tot 15 minuten of totdat de aardappelstukjes uit elkaar vallen.
Was de spinazie verwijder de stelen en snijd grof. Roer de meeste spinazie door de bouillon en laat 5 minuten doorkoken. Een klein vers deel houd je achter om bij het serveren toe te voegen.
Pureer met een blender alle ingrediënten.
Topping: kokoscreme en een pluk verse spinazie of kaasjeskruid.
Serveren met tuinbonen-haver-kaas koekjes of macacroni van zeekraal
Macaroni van zeekraal
en wilde zeesla
Ingrediënten voor 2 personen
2 koppen rijstmacaroni
100 gr. wilde zeesla
100 gr. zeekraal
1 eetl. boter
2 theel. koriander
2 theel. geraspte gember
2 theel. tomatenpuree
1 theel. komijn
1 theel. gember
1 theel. peper
½ theel. kurkuma
100 gr. wilde zeesla
100 gr. zeekraal
1 eetl. boter
2 theel. koriander
2 theel. geraspte gember
2 theel. tomatenpuree
1 theel. komijn
1 theel. gember
1 theel. peper
½ theel. kurkuma
De fijngesneden zeekraal en wilde zeesla in de boter met
kruiden roerbakken tot het begint te slinken.
De gekookte macaroni toevoegen.
De gekookte macaroni toevoegen.
Tip: de wilde zeesla heeft een selderijachtige smaak die wordt verzachtend met wat kokoscreme of geraspte kaas.
Eet wild en smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten